Welkom

Klik op de bewerken-knop om deze tekst te wijzigen. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. 

Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Klik op de bewerken-knop om deze tekst te wijzigen. Lorem ipsum dolor sit amet

consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Klik op de bewerken-knop om deze tekst te wijzigen. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. 
Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Klik op de bewerken-knop om deze tekst te wijzigen. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Frank Blaauboer is in te schakelen voor allerhande teksten: van short tot long copy, van advertentie tot webtekst. Neem bij interesse gerust contact op met Frank. Dan maakt hij een afspraak. Vrijblijvend uiteraard. Je moet elkaar immers een beetje liggen.

Specialiteit

Door zijn studie Italiaans, liefde voor Italië en alles wat met Italië te maken heeft, is Frank extra geïnteresseerd in Italiaanse producten, bedrijven en merken. Hoe kan het ook anders …? Frank kan ‘con amore’ schrijven over culinaire geneugten en rijden met een Vespa. Maar ook over espressoapparaten en Italiaanse campings. Of over willekeurig welk ander onderwerp dat met het typische gevoel voor Italië te maken heeft.

Vooral zijn passie voor taal, eenvoudig taalgebruik in combinatie met taalvondsten, maken Frank Blaauboer een ‘eigenstijler’. Spelen met woorden vindt hij leuk. Hij is veelzijdig door zijn ervaring in verschillende branches. Bovendien is Frank altijd leergierig en wil hij weten wat er speelt. Door zich voortdurend te verplaatsen in de lezer, weet hij telkens de juiste snaar te raken. Ook niet-lezers boeien is zijn missie. En daar slaagt hij in. Frank werkt zeer efficiënt, levert kwaliteit en biedt daarmee waar voor zijn geld.

‘Referenties’ of wat heeft
hij zoal gedaan?

Je wilt vrijwel zeker iets anders dan hij al gedaan heeft. Daar is hij juist blij mee, want zo wordt het beter voor jou en nooit saai voor hem. En zeker geen routine. Schrijfvaardigheid is weliswaar deels routine geworden, maar over concepten en taalvondsten denkt hij graag na. Zo komt Frank tot uniek werk. Leuk om te doen. Prettig voor jou.

Kijk voor voorbeelden op de pagina ZOALS of klik op een van de volgende links:

Vol van Volvo (essay over de oorsprong van het Volvogevoel)
Bloggen is mijn ding (column)
Buschauffeur (jongensdroom)

Frank Blaauboer is freelance tekstschrijver en communicatieadviseur. Hij heeft Gymnasium alfa (zes talen en geschiedenis) gedaan en Italiaanse taal- en letterkunde gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Dat Frank ‘iets’ met taal heeft moge duidelijk zijn. Hij werkt sinds 1987 in het communicatievak, zowel aan klant- als aan bureauzijde. Dus kent hij het klappen van de zweep en weet hij waar Abraham de mosterd haalt. Uiteraard heeft hij zich voortdurend bijgeschoold met marketing- en communicatieopleidingen en trainingen. Zo heeft hij zich toegelegd op contentmarketing. Lees daar alles over onder ‘abonnement op content‘.

‘Competenties’ en wat
kenmerkt Frank?

Kenmerkend voor Frank is zijn nuchterheid en ‘beide-benen-op-de-grondmentaliteit’. Verwacht van hem geen poehaverhalen, maar een reële kijk op de werkelijkheid en een praktische aanpak van communicatieproblemen. Als persoon is Frank enthousiast, analytisch en betrokken, maar ook relativerend en genuanceerd, geduldig en relaxed, serieus en met humor. Hij heeft talent om ideeën te realiseren en het vermogen sfeer te maken, rust te creëren in hectische situaties en mensen samen te brengen. Frank kan goed luisteren en observeren, waardoor hij snel de essentie herkent en mensen de ruimte geeft om tot hun eigen essentie te komen. Bovendien is hij authentiek en geen ‘naprater’.

In tijdelijke communicatiefuncties of -klussen is Frank een kei. Hij is de ideale ‘interimmer’, die vakkundig te werk gaat, snel van begrip is en dus aan een half woord genoeg heeft. Door zijn ervaring in uiteenlopende branches is Frank ook in jóuw business snel thuis.

Waarom schakel je ‘m in?

Vaak ontbreekt het kleine en middelgrote bedrijven aan tijd of expertise om de communicatiefunctie van de organisatie op de rails te zetten. Soms is het helemaal niet nodig om een arbeidskracht in dienst te nemen. In een of twee dagen per week kan al genoeg worden gedaan. Het grote voordeel van Blaauboer Communicatie is flexibiliteit. Je hebt direct te maken met een communicatieadviseur met ruime ervaring en kennis. Als je Frank Blaauboer inschakelt voor een project, kun je ervan op aan dat hij dit vakkundig en met grote effectiviteit afrondt. Hij heeft geen hinder van de ‘waan van de dag’. Je betaalt hem per uur, zonder werkgeversafdrachten en dergelijke. Handig en efficiënt. Net als Frank zelf.

Heeft hij vaker gedaan

Sinds 1987 beweegt Frank zich op het communicatievlak, onder andere in de volgende functies:

  • PR-manager bij branchevereniging in de ICT
  • Communicatiemanager bij nationaal kenniscentrum op het gebied van brand- en criminaliteitspreventie
  • Account- en projectmanager / communicatieadviseur bij verschillende reclamebureaus

Klik op de bewerken-knop om deze tekst te wijzigen. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Kerstgedachte

We zijn volledig afgezonderd van de wereld. We creëren onze eigen bubbel. We maken onze eigen kerstgedachte, mijmerend over targets voor 2019. Het is goed om zo tegen het einde van het jaar stil te staan bij wat we aan het doen zijn. We hollen onszelf maar al te vaak voorbij.

Lees verder »

Mening

Het vrijstaande rijtjeshuis op de bekendste rotonde van Tilburg mag weer gaan draaien, is afgelopen dinsdag besloten in de gemeenteraad van die stad. Het was twee dagen groot nieuws in Nederland. Drie jaar geleden stond het kunstwerk ook al stil en in 2011 liep het voor het eerst vast, nadat het twee jaar daarvoor was onthuld.

Lees verder »

Leeftijdsdiscriminatie

Afgelopen zondag werd Philip Freriks bij OVT op Radio 1 na afloop van het voorlezen van zijn column tijdens de uitzending ontslagen. Een onverkwikkelijk voorval. Vooral voor Freriks zelf. Toen hij daar op maandagavond bij Jeroen Pauw verslag van deed, werd hij nogmaals verrast door het argument waarom dit was gebeurd.

Lees verder »
Wil je direct met Frank Blaauboer in zee of eerst vrijblijvend kennismaken?

Een telefoontje naar 06-4122 5974 en je hebt een afspraak. Bij jou of bij hem? Zeg het maar.

Blaauboer communicatie

Traaij 89, 3971 GD Driebergen-Rijsenburg
frank [at] blaauboercommunicatie.nl
Telefoon 06-4122 5974